Hoxe imos con máis doces.
O meu cuñadísimo Javi regaloume unha bolsa de kiwis, e qué imos facer ademáis de comelos?, pois unha mermelada
Ingredientes:
1 Kg kiwis
700 grs de azucar
Zume de un limón e ralladura ( eu non añadín a ralladura)
Preparamos:
Pesamos os kiwis pelados e cortados en trozos pequenos, poñemolos co zucre en un bol de cristal ou porcelana, capa de kiwi, capa de zucre e deixamolos unhas 6 horas.
Botamos os kiwis nunha pota e mezclamos ben co zume de limón; Quentamos a lume lento suave, sin parar de remover, ata que o zucre estea disolto. Deixamos que ferva e que coza, removendo con frecuencia, durante uns 20 minutos. Cando comeza a ferver, e vin que non se desfacía a froita, paseino polo pasapuré.
Comprobamos que está feita, poñendo un pouquiño de doce nun platiño: pasamos o dedo polo medio, si queda o espazo do medio, xa está lista; si non, cocemos durante 5 minutos máis.
Vertemos a mermelada en tarros de cristal, que previamente lavamos e esterilizamos ( nunha pota en auga fervendo e poñendo un pano na base para que non rompan os tarros e secámolos no forno); tapamos os tarros e facemos o vacio. Eu poño unha pota con auga ( e co pano na base) que cubra os tarros postos en vertical, deixamos ferver máis ou menos 30 minutos.
E xa está lista para desfrutar.
Bo proveito
Recomendación: É mellor facer o doce con dous kg de froita, xa que adicarlle tanto tempo e gas para dous tarros, parece que un non queda satisfeito
SE ti levas unha de kiwi (qué boa pinta), eu levarei outra de figos. Para eses almorzos no Caurel que nos agardan. Xa estou contando os días.
ResponderExcluirBicasos e ánimo con este blog. É unha delicatessen.
Bicasos pa tos.
Un bico moi grande ó proveedor de kiwis e que lle den polo saco a...(puta crise, ós bancos, aos empresarios, aos xefes, aios gobernantes, aos pperos, aos corruptos e a nai que os pareu a todos ).
ResponderExcluirMMMMMm eu non teño man para os postres pero parece moi sinxelo. Xa me están medrando os dentes. Bicos e é un pracer que tan grande cociñeira nos aconselle.
ResponderExcluir