segunda-feira, 23 de janeiro de 2012

Biscoito de Chocolate feito hoxe, riquísimo e moi sinxelo

 
Biscoito de chocolate:

3 ovos
o seu mesmo peso en farina
o seu mesmo peso en zucre ( ou un pouquiño menos)
o seu mesmo peso en mantequilla ( ou un pouquiño menos)
o seu mesmo peso en chocolate de fundir ( menos 50 gramos que deixaremolos para facer pepitas de chocolate)
un pouquiño de sal ( para facer as claras a punto de neve)
Levadurina ( un sobre)
 
 

Como se prepara

Pon ao baño maría nunha taza  a mantequilla e o chocolate a lume lento ( acordate de deixar un pouquiño para facer as perlas de chocolate).
Cando empece a derreter, sacao do lume, botao nun recipiente máis grande e bótalle o zucre, revolve ata que se disolva.
Cando xa estea morno, bótalle as iemas, unha a unha e segue revolvendo. Vai botando a fariña mezclada coa levadurina e segue revolvendo.

Por outra banda, bate as claras (cun chisquiño de sal) a punto de neve, e cando estean listas, colle unha culler de madeira, e incorpora as claras a punto de neve á mezcla anteiror, pouco a pouco e con movementos envolventes ata que estean completamente ligados cos demáis ingredientes. ( se queres, agora que xa tes todo mezclado podes coller a batidora de varillas e batir un pouquiño). Fai unhas virutas de chocolate, mesmo cun coitelo e incorporas á mezcla. 

Pois xa está, colle un molde alargado ou como ti queiras, untado de mantequilla e espolvorea un pouco de fariña, botas a mezcla e méteo no forno pre-quentado a uns 130º, a media altura e con esta mesma temperatura. 50-60 minutos, pincha cun coitelo ou palillo largo, se sae limpo, xa está listo para almorzar, postrear ou cear.

Recorda, non saques o biscoito do molde ata que estea morno ou frio

Bo proveito Morgana, disfruta dun pequeno almorzo sano, sano, sano

Um comentário:

  1. mmmmmmmm....
    mmmmm...
    mmm...
    e non teño máis que dicir.
    Bico achocolatado
    Pero que rechulo está este blog! dan gañas de comelo.

    ResponderExcluir